legezakken.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Vakantiehuis Ierland
  Voor wie geïnteresseerd is:
   
  Je vraagt je toch af
  Gisteren naar"Ëen dubbeltje op z'n kant" gekeken en dan vraag je je toch af hoe het toch weer komt dat een gezin zoveel schuld heeft. Het uitgavenpatroon verwondert mij nog het meest, want € 4100,00 uitgeven terwijl er maar € 3100,00 binnenkomt is niet mis. Het huis werd gehiuurd en aan energie werd er € 260,00 uitgegeven. De auto kostte € 300,00 per maand. Hoe kan het dan zijn dat je niet weet wat er nog meer wordt uitgegeven. Ik zou graag wat meer zien van de rest van het huishoudboekje. De huur zou wel eens € 900,00 kunnen zijn ( Dit is per slot van rekening in de Randstad) Dan kom ik nog maar aan € 1460,00. Blijft er toch nog  aardig wat over om boodschappen te doen.  De kinderen zijn relatief jong en kosten nog niet zoveel als wanneer ze zoals bij ons 12.17 en 19 zijn. Wij betalen aan ziektenkosten dus 3 maal basispremie en in augustus 4 maal. Zet de verzekeringen in totaal incl. ziektenkostenverzekering op € 300,00.
   
  Alles in het huis zag er relatief nieuw uit en de kinderkamers puilden uit van het speelgoed. Ook stond er weer het nieuwste op televisiegebied. Zo'n plat scherm. Wij doen het al jaren met krijgertjes, die we doorgeschoven krijgen. Echte tips zoals tweedehands kleding kopen en zoveel mogelijk zelf koken daar zie ik in het programma niets van terug. Wat ik dan wel netjes vind is dat de mensen worden aangezet tot het terugbetalen van hun schulden en bv. niet naar een traject worden begeleid van WSNP.( Dit betekent niet dat ik dit afkeur, want er zijn mensen die daar met heel goede redenen in terecht komen.) Wanneer dit zou gebeuren betekent dit dat de schuldeisers vaak helemaal niets krijgen en dit schroeft de prijzen voor mensen, die wel gewoon hun rekeningen betalen wel heel erg op. Zeker in een tijd als deze waar mensen het over het algemeen toch moeilijk hebben.
   
  Dit programma is er volgens mij niet om een verantwoord budgetadvies te geven, maar meer om het "kijkgenot"van de Nederlander. Jammer, want het lijkt me een gemiste kans om Nederland eens te laten zien wat je eigenlijk nodig hebt aan verzekeringen en waar je makkeliijk buiten kunt.
   
  Dit weekend ben ik weer naar de Veluwe, want we gaan eens lekker een paar daagjes er tussen uit.
   
  Een heel fijne Pinksteren!

  Reacties

  consumpje op 29-05-2009 07:30
  Geniet maar lekker van je weekeindje weg. Het wordt schitterend weer.
  kleine besteder op 29-05-2009 07:52
  Ben ik het mee eens! Erger me steeds rot aan het programma. ze zagen er allebei super de lux uit, met dure horloges om de polsen, etc. etc. en ook het huis inderdaad, alles was af met niet de minste spullen.
   
  Dus ik ga het ook niet meer kijken.
   
  Veel plezier dit weekend!
   
  Liefs,
   
  Kleine besteder
  Suus op 29-05-2009 10:22
  Hoi,
   
  Hier een enthousiaste meelezer die het nu niet kon laten te reageren :) Ik heb de bewuste uitzending gister ook gezien. Wat mij verbijsterde is dat de man wel wist dat er schulden waren, de vrouw niet zo goed. Hoe kan je dit niet delen met je partner en dit verborgen houden en hoe kan je als vrouw zo je kop in het zand steken.

  Ik regel thuis de financien maar mijn vriend kijkt regelmatig even met me mee en ik verzoek hem daar zelfs toe. Gewoon om hem ook zicht te geven op hoe het ervoor staat en wat we nog kunnen en of we niet even ergens op moeten letten. Als ik geen geld heb voor een rekening, wat bijna nooit voorkomt, bespreek ik dit en kijken we samen waar we kunnen besparen, paar keer soep of restjes eten, zodat we hem toch kunnen betalen.
   
  Tot slot vind ik het raar dat ze niet even met die mensen boodschappen doen om tips te geven hoe dit te doen en daarmee om te gaan. Dus ik deel je mening, er zit meer in het programma dan eruit komt. Maar wat zijn mensen soms ook stik eigenwijs. Vorrige keer heb ik me zitten verbazen over een vrouw die weigerde ander werk te zoeken of aan te nemen. Dit terwijl de paar uurtjes werken die ze nu deed haar € 600 kostten!!!!! En de auto mocht ook niet weg. Alles leuk en aardig hoor, maar je zal wel dingen moeten veranderen toch.
   
   
  muchodinero op 29-05-2009 11:24
  Inderdaad dat programma werpt alleen maar vragen op, ik vind ook dat ze veel te weinig laten zien van het bestedingspatroon van die mensen. De onwil erger ik me ook aan en inderdaad alles tip top in huis. Ik vind ook dat ze veel meer met dat programma kunnen doen en erger me af en toe mateloos. Dit weerhoudt me er echter niet van om de volgende keer niet te kijken. Heel fijn pinksterweekend toegewenst
  liberty op 29-05-2009 22:20
  Ik heb het niet gezien, het programma trekt me helemaal niet. Ik heb zelf een schuldsanering gehad, het is niet zo dat de schuldeisers niets hebben gekregen. Het is wel de bedoeling dat er wordt afgelost... Mocht er aan het einde van het traject nog wat open staan dan wordt het kwijtgescholden. De schuldeisers krijgen dus wel degelijk iets, alleen niet alles. Ik heb iets van 74% van de totale schuld afgelost.
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl