legezakken.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Vakantiehuis Ierland
  Voor wie geïnteresseerd is:
   
  De heerlijke herfst
  Heerlijk kneuterig gisteren een gratis AD gehaald met een bon, die Lege Zakken vader nog over had. De volgende weken kunnen we zeker nog 3 maal gratis de zaterdagkranten halen. Eind deze week zijn mijn ouders in de boshut en mag ik de zaterdagkranten bij hen uit de bus halen.
  Nog even bij de Plus geweest waar ik tot de conclusie kwam, dat daar nog wel blikvoer voor honden voor 72 cent te koop is en ook nep speculoos waar dochter de laatste tijd verslaafd aan is geraakt. Ik vertel haar, dat je dit makkelijk zelf kunt maken en dat een knapperig speculaasje op brood het lekkerst is, maar nee, zij wil die pasta.
   
  Gisteren in de middag ging de haard aan en manlief had bij gebrek aan droog hout 2 turfbriketten gebruikt. We halen deze meestal in de vakantie en wanneer we wat over hebben nemen we dit mee naar huis, omdat het buiten dan zo lekker naar turf ruikt. Oudste zoon ging gisteren met honden wandelen in het hiernaast gelegen natuurgebied en zelfs daar was het te ruiken. Nadeel is wel dat je af en toe even naar buiten moet wippen om de lucht even op te snuiven De rest van de turf, nog ruim twee bundels, bewaren we voor de kerst.
   
  Nu is de haard nog warm van de briketten. Heerlijk toch! Dat spaart weer verwarmingskosten.
   
  LZG heeft LZV gisteren vrij gegeven van het koken en ze maakte 3 heerlijke plaatpizza's. Nu hebben wij een inbouwoven en die platen zijn niet zo heel erg groot. Kosten mozzarella 1,00, bloem, 0,33, kaas 1,00, passata 0,14, kruiden, olijven en knoflook 0,25, salami 1,00, gist, suiker,olie en zout 0,25. Totaal 3,97 voor 6 heerlijke pizza's.
   
  Vandaag moet er maar eens iets lekkers voor bij de koffie gebakken worden. Ik weet nog niet wat het gaat worden. Eens kijken of ik nog spijs heb voor bv. gevulde speculaas. Dan maak ik een hele bakplaat vol gevulde speculaas. Zo lekker in de herfst. Niemand blieft hier meer, die vieze zachte gevulde speculaas, die in de supers ligt.
   
  Heb ook wel eens zin om zelf pindakaas te maken. Hoef ik dat ook niet meer te kopen. Waar worden de goedkoopste ongezouten pinda's verkocht?
   
  Vandaag ga ik de bruine bonensoep maken. Ik had de bruine bonen in de week gezet eerder deze week en deze waren waarschijnlijk nog aardig vers, want de volgende dag zag ik ze al spruiten. De chili, die ik van deze bonen maakte was echt heerlijk. Kosten: bruine bonen 0,60, 2 paprika's 0,50, 2 uien 0,10, chilipoeder 0,10, passata 0,28, flinke kneep curry ketchup 0,10, gehakt 1,75.  Totale kosten: 3,43.
   
  Een heel fijne zondag allemaal!
   
   
   
   

  Reacties

  izerina op 14-10-2012 11:49
  In Frankrijk had ik al zin in haché,maar wilde dat niet maken op flessengas. Nu staat het te sudderen en te geuren. 
  legezakken op 15-10-2012 10:25
  @Izerina- Oh, heerlijk hachee! Alleen de lucht al is zo heerlijk. Is het weer niet erg wennen thuis na Frankrijk? Ik lees natuurlijk elke dag mee en ik zou echt bang zijn om met de honden te wandelen terwijl er wordt gejaagd. Ik denk dat ik me als 1 oranje Michelinmannetje zou aankleden.
  lidey op 16-10-2012 13:34
  hallo, sinds vandaag wil ik graag je blog gaan lezen en heb de volgende vraag: heb je voor mij de recepten van je goedkope plaatpizza en het gevulde speculaas??? alvast heel hartelijk dank, groetjes, Lidey.
  legezakken op 16-10-2012 17:16
  @ Lidey- Ik zal wel eens kijken of ik wat kan plaatsen de komen week. Welkom!
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl