legezakken.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Vakantiehuis Ierland
  Voor wie geïnteresseerd is:
   
  Trouwen

  De blog van iemand, die zeer zorgelijk was over de kosten van het trouwen, deed mij denken aan onze eigen trouwerij in 1982, die volgens mij spotgoedkoop was. Wel was het zo dat ik de trouwjurk en het diner van mijn ouders cadeau kreeg. Die schatten , die twee jaar daarvoor net hun eerste huis hadden gekocht tegen de toenmalige rente van 12% meen ik en die toch nog geld wisten vrij te maken voor hun cadeaus aan ons.

  Het is misschien heel raar, maar heel veel van de bedragen weet ik nu nog uit m'n hoofd. Voor bruidsboeket, biedemeiers voor de bruidsdames, corsages en het preparen en inlijsten van de boeketten waren we destijds Hfl. 450,-- kwijt. Het trouwen kostte destijds HfL 109,-- en de receptie voor zo'n 100 man HfL 750,--. Trouwen was destijds niet zo hot en misschien daarom zo goedkoop. Ik denk dat we in totaal met de kaarten, mans pak en fotograaf erbij niet meer dan Hfl 2000,-- hebben uitgegeven. Vader en moeder waarschijnlijk ook zo'n Hfl 2000,-- en we hebben een heel fijne dag gehad. We hadden geen feest in de avond, maar het diner duurde best wel lang en dat was lekker daar we de volgende dag op vakantie gingen naar Zuid-Engeland alwaar we een rondreis maakten op de bonnefooi en elke nacht een B&B uitkozen van zo'n 5 Engelse ponden. Destijds nog Hfl 3,50 waard. op enkele plaatsen, die we echt de moeite waard vonden zoals Cornwall en Devon bleven we een weekje. Het was dat jaar in mei en juni snikheet en we zochten dus vaak verkoeling aan de kust. 

  Om een lang verhaal kort te maken: Het trouwen van tegenwoordig kost een vermogen wanneer je dit met onze kosten vergelijkt. Omgerekend heeft de bruiloft zo'n 1815 euro gekost. Dit terwijl we niet eens echt geconsuminderd hebben. Wel hadden we een bevriende fotograaf, maar die moest vrij nemen van zijn werk en dat kostte ook geld. Ik denk dat de consument er zelf voor heeft gezorgd het trouwen duur te maken door videoreportages, feesten voor grote groepen mensen en met een live-band. Ik denk nog steeds dat trouwen best wel goedkoop kan wanneer je niet te hoge eisen stelt. We zullen het t.z.t. wel zien met onze kinderen.

   

  Een heel fijne dinsdag allemaal!

  Reacties

  Ilse op 30-01-2014 23:06

  Ik vind vooral de kosten van jullie receptie enorm laag voor 100 man maar 700 gulden. Kreeg je daar dan nog wat voor.

  Wij hebben maar met 14 gasten getrouwd en gegeten (wel avondvullend). Twee dagen later zijn we 18 dagen naar Florida gegaan op huwelijksreis en hebben daar lekker de bloemetjes buiten gezet. De "wij zijn getrouwd" kaarten die dag op de post gedaan.

  Ik zou het zo weer opnieuw doen, behalve de ontbrekende fotograaf. Daar heb ik spijt van. We hebben nu wel foto's maar die zijn niet heel bijzonder

  Ilse

  LZV op 31-01-2014 06:58

  We hadden drankjes en hapjes op de receptie en koffie met bruidstaart. Niets buitenissigs, maar ruim voldoende. We spreken hier dan ook wel over 1982.

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl